EU Projekt OBRAZOVANJEM DO ZAPOSLENJA

Objavljeno, 30.03.2018.

Instruktažni centar ustanove za obrazovanje odraslih korisnik je bespovratnih sredstava koje osigurava Europski socijalni fond.

Projekt „Obrazovanjem do zaposlenja“ financiran je unutar poziva Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja.

Instruktažni centar ustanova za obrazovanje odraslih ovim će projektom provoditi aktivnosti usmjerene prema stručnom osposobljavanju i usavršavanju polaznika.

Cilj projekta je unaprijediti znanja, vještina i sposobnosti 28 polaznika programa kako bi poboljšali konkurentnost na tržištu rada.

Partneri u realizaciji projekta su  HZZ Područni ured Bjelovar i HZZ Podučni ured Križevci.

Kroz projekt provoditi će se i aktivnosti traženja ostalih potencijalnih polaznika, koji moguće nisu evidentirani kao nezaposlene osobe ili su zaposlene osobe te će se kroz navedene programe dodatno osposobiti za zadržavanje postojećih ili traženje novih radnih mjesta.

Vrijednost projekta je 1.154.953,77 HRK od čega 100% financira EU.

Trajanje projekta je 12 mjeseci (25.01.2018.- 25.01.2019.)

Kao rezultat provedbe projekta do 2019. godine biti će osposobljeno 12 polaznika programa usavršavanja za montere fotonaponskih sustava i 16 polaznika programa obrazovanja za kuhare.