O nama

MISIJA

Instruktažni centar, ustanova za obrazovanje odraslih jedna je od  prvih ustanova u Hrvatskoj specijaliziranih za osposobljavanja u području unutarnjeg transporta i manipuliranja robom,  s tradicijom edukacije rukovatelja sredstvima unutarnjeg transporta od 1965. godine.

Tradicija duža od 55 godina, te višegodišnje iskustvo zaposlenika Instruktažnog centra, specijaliziranih u problematici osposobljavanja na sredstvima unutarnjeg transporta garancija su kvalitetne realizacije naših programa osposobljavanja.

Naši programi obrazovanja su prije svega usmjereni prema potrebama Hrvatskog gospodarstva, odnosno prema potrebama zaposlenika za specifičnim znanjima i vještinama.

Kroz dugogodišnji rad ostvarena je partnerska suradnja s brojnim  privrednim subjektima, kako na lokalnoj, tako i na regionalnoj i nacionalnoj razini.

Pažljivo oslušujemo potrebe korisnika naših edukacija, pratimo specifične potrebe tržišta rada, pratimo razvoj novih tehnologija, te u skladu s tim razvijamo nove programe obrazovanja.

Polaznicima omogućujemo  stjecanje ključnih stručnih znanja i vještina sukladno potrebama njihovih tvrtki i tržišta rada.

Preduvjet toga su kompetencije naših zaposlenika koji se stalno usavršavaju kako bi mogli pratiti razvoj novih tehnika i tehnologija u području djelovanja Ustanove.

Više od 50.000 rukovatelja radnih strojeva osposobljenih u Instruktažnom centru uspješno radi širom Hrvatske i Europe.

 

 

VIZIJA

Naša vizija je stvoriti dinamično okruženje za obrazovanje odraslih koje će biti temeljeno na
inovativnosti, suradnji i kreativnosti. Želimo biti prepoznati kao vodeća ustanova za
obrazovanje odraslih u Republici Hrvatskoj specijalizirana za edukacije na području unutarnjeg transporta, koja će omogućiti osobni i profesionalni rast naših polaznika. Želimo polaznicima dati znanja i vještine potrebne na njihovim radnim mjestima.

Želimo pružiti raznolike programe i usluge, ekološki osvještene, usmjerene ka zelenim vještinama, sukladno razvoju novih tehnologija, koji će odgovoriti na potrebe Hrvatske privrede. Naši programi će biti fleksibilni i prilagođeni individualnim potrebama kako bi se svaki polaznik osjećao dobrodošlim i podržanim u svim fazama edukacije.

Ustanova će biti opremljena suvremenom tehnologijom i inovativnim metodama rada kako bi se osigurao najviši standard obrazovanja. Nastavnici će biti stručni i posvećeni svakom polazniku kako bi se osigurao uspjeh učenja.
Naša ustanova će biti mjesto gdje će se stvarati nova znanja  koje će utjecati na širu zajednicu.
Konačno, naša vizija je stvoriti ustanovu koja će biti relevantna i odgovorna prema potrebama svojih polaznika i zajednice te koja će promicati cjeloživotno učenje i razvoj.