Obrazovanjem do zaposlenja

Projekta Instruktažnog centra ustanove za obrazovanje odraslih „Obrazovanjem do zaposlenja“ financiran je unutar poziva Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unaprjeđenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti“ referentne oznake UP.03.2.3.02.0008.

Instruktažni centar ustanova za obrazovanje odraslih ovim će projektom provoditi aktivnosti usmjerene prema stručnom osposobljavanju i usavršavanju polaznika.

Cilj projekta je unaprijediti znanja, vještina i sposobnosti 28 polaznika programa kako bi mogli konkurirati na tržištu rada sa suvremenim znanjima. Provesti će se stručno osposobljavanje 16 polaznika za obavljanje poslova kuhar/ica, te usavršavanje za obavljanje poslova montera/ke fotonaponskih sustava 12 polaznika.

Partneri u realizaciji projekta su  HZZ Područni ured Bjelovar i HZZ Podučni ured Križevci.

Kroz projekt provoditi će se i aktivnosti traženja ostalih potencijalnih polaznika, koji moguće nisu evidentirani kao nezaposlene osobe ili su zaposlene osobe te će se kroz navedene programe dodatno osposobiti za zadržavanje postojećih ili traženje novih radnih mjesta.

Vrijednost projekta je 1.154.953,77 HRK od čega 100% financira EU.

Trajanje projekta je 12 mjeseci (25.01.2018.- 25.01.2019.)

Kao rezultat provedbe projekta do 2019. godine biti će osposobljeno 12 polaznika programa usavršavanja za montere fotonaponskih sustava i 16 polaznika programa obrazovanja za kuhare.

Kontakt osoba za više informacija o projektu: Zdravko Čalić, ravnatelj (email hidden; JavaScript is required)